Αποδοκιμασίες για την αποστολή του Ισραήλ στη Eurovision – Πάνω στο τραγούδι ο κόσμος φώναζε «Free Palestine»

Σφοδρή κατακραυγή και πολιτικά μηνύματα στην εμφάνιση της εκπροσώπου του Ισραήλ Eden Golan κατά την πρόβα τζενεράλε για τον β’ ημιτελικό της Eurovision.

H τραγουδίστρια ερμήνευσε το «Hurricane», αλλά βίντεο από το εσωτερικό της αρένας στο Μάλμε της Σουηδίας φανερώνουν πως οι θεατές ήταν εξαγριωμένοι και γιούχαραν την αποστολή, φωνάζοντας παράλληλα: «Free Palestine».

Παράλληλα, χρήστες στα social media αναφέρουν υψώθηκαν σημαίες και σύμβολα υπέρ της Παλαιστίνης, κάτι που έχει απαγορευτεί από την διοργανώτρια αρχή EBU. Την ίδια ώρα, το απόγευμα της Πέμπτης -λίγες ώρες πριν τον β’ ημιτελικό- πραγματοποιήθηκε διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης στην κεντρική πλατεία Μάλμε της Σουηδίας

Υπενθυμίζεται πως η EBU προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες σε διπλή λογοκρισία. Αρχικά η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU) εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση του Σουηδού με παλαιστινιακές ρίζες καλλιτέχνη Eric Saade. Το δεύτερο περιστατικό αποκάλυψε η υποψήφια με την Ιρλανδία στη φετινή Eurovison, Bambie Thug, αναφέροντας ότι η EBU την κάλεσε να αλλάξει το μακιγιάζ της εξαιτίας του «μη πολιτικού» χαρακτήρα της διοργάνωσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί